Opiskele suomalaista huonekalualaa

Huonekalu-alalla riittää työtehtäviä jokaiseen makuun sykkiipä sydämesi santapaperille tai lyijykynälle ja lehtiölle. Juuri sinulle sopivan koulutuksen löydät helpoiten etsien itseäsi kiinnostavia asioita hakukoneiden avulla. Jos kaipaat ulkopuolista apua, käänny työvoimatoimiston puoleen. Ennen ammattiin opiskelemista voit osallistua vaikkapa kansalais- ja työväenopistojen puualan kursseille ja testata, onko ala sinua varten.

Opintopolku näyttää sinulle suuntaviittaa kaikissa tärkeissä kysymyksissäsi, halusitpa sitten osallistua työpajaan, aloittaa ammattikoulun tai tavoittelet yliopistopaikkaa.

Opintopolku.fi

Kesätyö- ja harjoittelupaikat

Huonekaluteollisuusyritykset ottavat mielellään nuoria sekä eri alojen opiskelijoita kesätöihin ja työharjoitteluun. Katso huonekaluvalmistajien luettelosta itseäsi kiinnostavat mielenkiintoiset yritykset ja ota heihin suoraan yhteyttä. Aktiiviset nuoret ovat aina tervetulleita työntekijöitä!

Opinnäyte- ja diplomityöt

Etsitkö opinnäyte- tai diplomityöaihetta? Yrityksillä voi olla tarjolla mielenkiintoisia tutkimusaiheita. Kun opiskelijan tekee päättötyönsä juuri yritykselle, se hyödyttää yleensä molempia osapuolia. Päättötyöntekijä saa tutkimusaiheen, tärkeitä kontakteja tulevaa työelämää ajatellen ja ehkäpä jopa työpaikan valmistuttuaan! Yritys puolestaan saa tarvitsemansa tutkimustulokset sekä mahdollisesti työntekijän, jolla on jo valmiiksi ymmärrys yrityksen toimialasta ja talon tavoista.

Voit ehdottaa yritykselle joko omaa aihetta tai tiedustella, mikä olisi yrityksen kannalta hyödyllinen tutkimusaihe. Myös työharjoittelu voi poikia päättötyöaiheen. Ota yhteyttä suoraan yritykseen, jos olet kiinnostunut lopputyön tekemisestä!